• Η ομάδα ρομποτικής του Π. Π. ΓΕΛ Ιωνιδείου, κατέκτησε την 1η Θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής στο επίπεδο του Λυκείου, αποτελούμενη από τους μαθητές Βάβουλα Κωνσταντίνο, Βολίκα Μάρκο και Γαζή Διονύσιο, και κατέλαβε την 26η θέση σε σύνολο 73 συμμετοχών στην Διεθνή Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής η οποία διεξήχθη στην Τζακάρτα της Ινδονησίας μεταξύ 17 και 23 Νοεμβρίου 2013.
  • Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Ψωμά Κωνσταντίνα διακρίθηκε στην τελική φάση ("Αρχιμήδης") του πανελλήνιου διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), κερδίζοντας το τρίτο μετάλλιο. Για την επιτυχία της αυτή βαραβεύθηκε την Κυριακή 23/2/2014. Οι βραβεύσεις των διακριθέντων μαθητών έγιναν στο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
  • Οι παρακάτω μαθητές μας της Α' Λυκείου διακρίθηκαν στην 2η φάση ("Ευκλείδης") του πανελλήνιου δια-γωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ) και προκρίθηκαν στην 3η και τελική φάση ("Αρχιμήδης"): 1. Βαγιανός Αλέξιος, 2. Μπενετάτος Αλέξανδρος, 3. Τερζόγλου Αθηνά, 4. Ψωμά Κωνσταντίνα
  • Ομάδα μαθητών της Β' τάξης συμμετείχε και κέρδισε το Πρώτο Βραβείο στον Διαγωνισμό Προγραμμάτος Επιχειρηματικότητας INTER.E.S.T. του AIESEC του Πανεπιστημίου Πειραιά που έγινε στις 27 Φεβρουαρίου στην αιθούσα εκδηλώσεων του Saint Paul Πειραιά. Την ομάδα αποτέλεσαν οι μαθητές: Γιαννακός Δημήτρης, Χαμακιώτης Άγγελος, Λιτσαρδοπούλου Αναστασία, Ταβλάς Ανδρέας, Γιαννουλάτος Μάκης, Τόμπρου Δήμητρα, Κούκου Ντίνα, Μάρτου Σοφία, Νομικός Μανώλης, Πεϊμανίδης Συμεών, Χάλαρη Μάρω.
  • Η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου κατέκτησε την δεύτερη θέση στον τοπικό προκριματικό διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 7 Δεκεμβρίου 2013 στο Λύκειο Καλλίπολης (ΕΚΦΕ Πειραιά). Η ομάδα αποτελείται από τους μαθητές της Β' τάξης Γαζή Διονύσιο, Καντάρη - Τζαβέλλα Σταμάτη, Τσιφάκη Πέτρο και Παυλοπούλου Καλλιόπη - Έλλη ως αναπληρωματική. Η ομάδα του Λυκείου της Ιωνιδείου συμμετείχε και διακρίθηκε (κατακτώντας την 10η θέση ανάμεσα στα 49 σχολεία της Νοτίου Ελλάδας) στον τελικό Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών (European Union Science Olympiad - EUSO) ο οποίος διεξήχθη στις 18 Ιανουαρίου 2014 στο ΕΚΦΕ Νέας Φιλαδελφείας.
  • Ο μαθητής Βαλινδράς Ιωάννης διακρίθηκε στην 27 Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του ΕΚΝΕ (Ευρωκοινοβούλιο Νέων), και συμμετείχε στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στην πόλη Lviv της Ουκρανίας τον 8ο/2013. Συμμετείχε επίσης και στο International Forum of EYP στην πόλη Essen της Γερμανίας στις 3-8 Δεκεμ-βρίου 2013.
  • Η εργασία των μαθητών της Β' τάξης Κοντονικολή Νικόλαου και Γεωργακοπούλου Λιλάντης "Διερεύνηση μεταβλητών που επηρεάζουν τον φθορισμό και τα φάσματα απορρόφησης και εκπομπής των ουσιών μερκουροχρώμ και tonic water" έγινε δεκτή και παρουσιάστηκε στο στο συνέδριο ACSTAC το οποίο διεξήχθει στις 14 Μαρτίου 2014 στο κολέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, του CERN και του EPS (European Physical Society).
  • Διάκριση των μαθητών Βαλινδρά Ιωάννη και Δραγώνα Σωτήρη από την Γ1 τάξη στο διαγωνισμό του Προγράμματος "First Voters" των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων ΔΕΠΠΣ/Γ1/149774/15-10-2013
  • Διάκριση στη "IΘ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων" της μαθήτριας Παυλοπούλου Καλλιόπης - Έλλης της Β τάξης, η οποία εκλέχθηκε σαν 1η αναπληρωματική έφηβος βουλευτής της Α Περιφέρειας Πειραιά
  • Το 1ο βραβείο Γεωλογικής Φωτογραφίας (δημοσίευση στα ΟΡΥΚΤΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ, τόμος 68, τεύχος 168, Νοε-Δεκ 2013, σελ. 14-16 & 20) απομενήθηκε στην ομάδα του προγράμματος αγωγής υγείας του ΠΠ ΓΕΛ Ιωνιδείου "Φυσικές Καταστροφές", στη 27η GeMin, Διεθνή Έκθεση Ορυκτών, Απολιθωμάτων και Πολυτίμων Λίθων 22-23 Νοεμβριου 2013
  • Η μαθήτρια της Α' Λυκείου Στέλλα Στεργιάδου διακρίθηκε κερδίζοντας έπαινο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας και Κόμικς "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη" ο οποίος ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο 2014. Η απονομή έγινε την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.
  • 1η θέση για 3η συνεχόμενη χρονιά (2013-2014), της ομάδας Πετοσφαίρισης Αγοριών στους Αγώνες Λυκείων & ΕΠΑΛ των σχολείων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά.
  • Η μαθήτρια Σώρα Μαρία της Γ΄ τάξης του σχολείου μας σημείωσε δύο πολύ σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, ως μέλος της Εθνικής ομάδας Υδατοσφαίρισης, κερδίζοντας ένα χρυσό στο 8ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων και ένα χάλκινο μετάλλιο 10ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών.
  • Έπαινος στον μαθητή της Γ' Λυκείου Γιάννη Δέδερη για τη συμμετοχή του στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φιλοσοφικού δοκιμίου.
  • Ο μαθητής Μάρκος Βολίκας της Β' Λυκείου διακρίθηκε στον 26ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής καταλαμβάνοντας την 8η θέση.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.