ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ
zanneio1Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά μαθήτριες του Ραλλείου Γυμνασίου Θηλέων Πειραιά συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε το Σάββατο 22-6-2013 στην Ελλη νογερμανική Αγωγή. Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων επιτυχιών (πρώτη θέση το 2009, δεύτερη το 2010, το 2011 και το 2012) με την ομάδα E-T TEAM, που αποτελείται από τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης, Δήλερη Ειρήνη, Διακονά Μαρία και Κουγιουμτζή Ελένη με προπονητή τον καθηγητή Τεχνολογίας κ. Γιάννη Τούρλο, κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατηγορία Γυμνασίου, μεταξύ των 15 Γυμνασίων που διαγωνίστηκαν. Περισσότερες πληροφορίες για τις ομάδες ρομποτικής του σχολείου μας υπάρχουν στο σύνδεσμο http://gym-ralleion.att.sch.gr/wro.gr/wro2013.html.

Στον Πανελλήνιο διαγωνισμό (περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στο σύνδεσμο http://wrohellas.gr/) συμμετείχαν συνολικά 60 ομάδες σε όλες τις κατηγορίες (Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο) ο οποίος αποτελεί προκριματική διαδικασία για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα, που γίνεται τα τελευταία 11 χρόνια σε κάποια χώρα της Ασίας.

zanneio2Η ομάδα E-T TEAM εκπροσώπησε τη χώρα μας στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που έγινε από 15 μέχρι τις 17 Νοεμβρίου 2013 στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Η ομάδα μας αγωνίστηκε με αντιπάλους ομάδες με τεράστια υποδομή και ιστορία στο χώρο της εκπαιδευτικής ρομποτικής και κατάφερε να πάρει μια θέση στις 80 καλύτερες ομάδες του κόσμου. Η συμμετοχή αυτή έδωσε τη δυνατότητα στις μαθητριες μας να έλθουν σε επαφή με εκατοντάδες παιδιά από όλο τον κόσμο, διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, να αναπτύξουν τη λογική και την αναλυτική σκέψη τους και να αποκομίσουν εμπειρίες ανεπανάληπτες.

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΟΛΛΕΫ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Η ομάδα volley του σχολείου μας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα σχολείων του κεντρικού Πειραιά. Σχετικό link: http://gym-ralleion.att.sch.gr/drastiriotites/volley.htm

ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ)

Η ομάδα μπάσκετ του σχολείου μας αναδείχτηκε πρωταθλήτρια στο πρωτάθλημα σχολείων του κεντρικού Πειραιά.

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ

Μαθήτριες του σχολείου μας διακρίθηκαν στους μαθητικούς αγώνες στίβου. Συγκεκριμένα η μαθήτρια Ιωσηφίδου Νεφέλη πήρε την πρώτη θέση στο μήκος και η μαθήτρια Παρασκευοπούλου Αναστασία πήρε τη δεύτερη θέση στο δρόμο 100 μέτρων.

internetsafetyΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Το σχολείο μας διακρίθηκε με το Label eSafety Χαλκού για τις προδιαγραφές e-Safety (Ασφάλεια στο Διαδίκτυο) λόγω της πολιτικής που ακολουθεί στη χρήση του Διαδικτύου από τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς. Η διάκριση έγινε από το Ευρωπαϊκό Σχολικό Δίκτυο (ESAFETYLABEL.EU)

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ 5ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΟΙΗΣΗΣ

Στις 10 Μαϊου του 2014, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας, απένειμε στη μαθήτρια του σχολείου μας Παρή Στεφανή, τον Α' έπαινο για τη συμμετοχή της στον 5ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό ποίησης. Η απονομή έγινε στη Θεσσαλονίκη, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος». Σχετικό link: http://gym-ralleion.att.sch.gr/Oi_mathitries/pari.pdf

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΣΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Στα πλαίσια του Πειραματικού Διαγωνισμού Γυμνασίων στις Φυσικές Επιστήμες που διοργάνωσε το ΕΚΦΕ Καλλίπολης, το σχολείο μας με την τετραμελή ομάδα από τις μαθήτριες Αρμενάκη Αναστασία, Κουτσούπη Ηλιάννα, Μπουργάνη Αντιγόνη και Τσιντσιλίδα Ιωάννα, πήρε την 4η θέση σε σύνολο 13 Γυμνασίων.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: ΧΟΡΟΣ

Η ομάδα χορού του σχολείου μας παρουσίασε δύο χορογραφίες (μοντέρνος και χιπ - χοπ) στο Φεστιβάλ χορού 2014 στο 1ο ΓΕΛ Ρέντη.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.