Υλοποίηση θεματικής εβδομάδας στα Γυμνάσια

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στα πλαίσια υλοποίησης της θεματικής εβδομάδας η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ, στα γυμνάσια για το έτος 2016 – 2017, ο τίτλος της θεματολογίας για τη φετινή σχολική χρονιά είναι «Σώμα και Ταυτότητα» και οι άξονες εστίασης αναφέρονται α) στη διατροφή και ποιότητα ζωής, β) στην πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων και γ) στις έμφυλες ταυτότητες.

Ο θεσμός της θεματικής εβδομάδας αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μελών της σχολικής κοινότητας σε ζητήματα Αειφόρου ανάπτυξης. Πιο ειδικά κατά το φετινό σχολικό έτος οι μαθητές των γυμνασίων μέσα από την ολιστική και βιωματική προσέγγιση θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν θέματα διατροφής, εθιστικών συμπεριφορών και έμφυλων ταυτοτήτων που συνδέονται άμεσα με την αυτοεικόνα και την αυτοαντίληψή τους, καθώς επίσης και με την κοινωνική τους ανάπτυξη η οποία διαμορφώνεται μέσα από τις σχέσεις με τους συνομηλίκους και το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Τέλος θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι η σύνταξη Σχεδίου Υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας είναι υποχρεωτική και αφού εγκριθεί από το Σύλλογο Διδασκόντων, κοινοποιείται στους/στις Υπευθύνους/ες Σχολικών Δραστηριοτήτων, Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων και στον/στην αρμόδιο/α Σύμβουλο Παιδαγωγικής Ευθύνης του Σχολείου έως και 10 Φεβρουαρίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην εγκύκλιο υλοποίησης του ΥΠ.Π.Ε.Θ.ΕΔΩ,
καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής http://www.iep.edu.gr/index.php/el/fakelos-ekpaideftikoy-ylikoy-2016-2017

Για το σχέδιο υλοποίησης της θεματικής εβδομάδας πατήστε ΕΔΩ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.