1η Μαρτίου 2017
Παγκόσμια Ημέρα Μηδενικών Διακρίσεων

1stMARCH

Η 1η Μαρτίου κάθε έτους έχει οριστεί από τον Ο.Η.Ε ως Παγκόσμια Ημέρα μηδενικής ανοχής ενάντια στις διακρίσεις, στο στίγμα και στον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι διακρίσεις μπορεί να έχουν πολλές μορφές από φυλετικές, θρησκευτικές, βάσει φύλου, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού, μέχρι εκφοβισμού στο σχολείο ή στην εργασία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, μόνο τρεις στις 10 χώρες παγκοσμίως παρουσιάζουν ίσο αριθμό κοριτσιών και αγοριών που παρακολουθούν στις μεγαλύτερες τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και άνθρωποι που ζουν με αναπηρίες είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να μην έχουν πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη σε σχέση με τους άλλους ανθρώπους.
Για τη φετινή χρονιά το σύνθημα είναι «κάντε κάποιο θόρυβο», σύνθημα που παροτρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν έτσι ώστε να αποτραπούν οι διακρίσεις που στέκονται εμπόδιο στο δρόμο για την επίτευξη των φιλοδοξιών, ονείρων και στόχων.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.