7 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

whd-depressionΗ 7η Απριλίου έχει οριστεί ως ημέρα Παγκόσμιας Υγείας και για τη φετινή χρονιά ο άξονας της θεματικής της είναι η Κατάθλιψη. Με τίτλο “Κατάθλιψη: Ας μιλήσουμε” η εκστρατεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στοχεύει στην υποστήριξη των ατόμων με ψυχικές διαταραχές, στην ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού σε θέματα ψυχικής υγείας και στην καταπολέμηση του στίγματος. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Π.Ο.Υ περισσότερα από 300 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σήμερα με κατάθλιψη, η οποία έχει αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά της μεταξύ των ετών 2005 και 2015. Πολλά άτομα παγκοσμίως δεν έχουν καμία ή έχουν πολύ μικρή υποστήριξη σε θέματα ψυχικής υγείας. Ακόμη και σε χώρες με υψηλά εισοδήματα σχεδόν το 50% των ατόμων με κατάθλιψη δεν λαμβάνει θεραπεία. Κατά μέσο όρο, μόλις το 3% των προϋπολογισμών υγείας των χωρών επενδύονται στην ψυχική υγεία, ποσοστό που κυμαίνεται από λιγότερο από 1% σε χώρες με χαμηλό εισόδημα έως και 5% σε χώρες με υψηλό εισόδημα. Η κατάθλιψη συνδέεται με την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης άλλων διαταραχών και ασθενειών όπως με την αύξηση του διαβήτη, των καρδιαγγειακών νοσημάτων και της έναρξης χρήσης ουσιών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στα πλαίσια της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού για την κατάθλιψη έχει δημιουργήσει μια σειρά από βίντεο και αφίσες. Παρακάτω θα δείτε το βίντεο του Π.Ο.Υ που εστιάζει στους εφήβους και στους νέους ενηλίκους:

Για περισσότερα βίντεο πατήστε ΕΔΩ

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.