24 – 30 Απριλίου 2017: Παγκόσμια Εβδομάδα Ανοσοποίησης

world-immune-weekΗ Παγκόσμια εβδομάδα ανοσοποίησης έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου και έχει ως κύριο στόχο την προώθηση της χρήσης των εμβολίων κατά των ασθενειών για την προστασία των ανθρώπων όλων των ηλικιακών ομάδων. Η ανοσοποίηση σώζει εκατομμύρια ζωές και είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως μία από τις πιο επιτυχημένες παρεμβάσεις υγείας. Ωστόσο, παρά τις βελτιώσεις που έχουν γίνει μεμονωμένα σε κάθε χώρα τόσο σε παρεμβάσεις πολιτικών υγείας όσο και στην αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμών, σε παγκόσμιο επίπεδο σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) υπάρχουν ακόμα 19,4 εκατομμύρια παιδιά τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου ή είναι υπο-εμβολιασμένα.
Το έτος 2017 βρίσκεται στο μέσο της δράσης Εμβολιασμός για όλους (GVAP) η οποία υιοθετήθηκε στα πλαίσια της Παγκόσμιας Συνέλευσης για την Υγεία που πραγματοποιήθηκε το 2012 υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) και έγινε δεκτή ομόφωνα από τα 194 κράτη-μέλη που συμμετείχαν. Βασικός στόχος της δράσης Εμβολιασμός για όλους (GVAP) είναι η πρόληψη έως το 2020, μέσω της καθολικής πρόσβασης στην ανοσοποίηση, όλων των θανάτων που μπορεί να προκληθούν από ασθένειες.
Για το 2017 ο βασικός στόχος της εκστρατείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) εστιάζει τόσο στην ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με την υψηλή σπουδαιότητα της πλήρους ανοσοποίησης σε όλη τη διάρκεια της ζωής, όσο στην ενημέρωση σχετικά με το βασικό ρόλο που αυτή διαδραματίζει ως προς την επίτευξη των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης σύμφωνα με την ατζέντα 2030 των Ηνωμένων Εθνών.

Για να δείτε το σποτ της εκστρατείας του Π.Ο.Υ πατήστε εδώ:
http://www.who.int/campaigns/immunization-week/2017/animated-infographic-500.gif?ua=1-

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.