ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2023 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε το 1ο Γυμνάσιο Πειραιά και το 1ο Γενικό Λύκειο Πειραιά. Ξεναγήθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας και στους υπόλοιπους χώρους των δύο σχολείων, προκειμένου να ενημερωθεί και να συζητήσει με τους Συλλόγους Διδασκόντων για τα ζητήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση σήμερα. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολούθησε σε σχολική αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Πειραιά την παράδοση των μαθημάτων της Ιστορίας, της Βιολογίας και της Γεωγραφίας με τη χρήση διαδραστικού πίνακα και συνομίλησε με μαθητές επαναλαμβάνοντας τη δέσμευσή του ότι μέσα σε ένα χρόνο όλες οι τάξεις των σχολείων, από την Ε' Δημοτικού και μετά, θα έχουν διαδραστικούς πίνακες μέσω της αξιοποίησης πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Η έμφαση στην εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη και έχει να κάνει με τα κτήρια, το ανθρώπινο δυναμικό και την τεχνολογία.

Τον Πρωθυπουργό υποδέχθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου Μάθησης κ. Ασπασία Αλιγιζάκη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά κ. Δέσποινα Αρβανίτου, η Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Πειραιά κ. Λουκία Τσοφοπούλου, η Διευθύντρια του 1ου Γενικού Λυκείου Πειραιά κ. Αγγελική Παπαλεκάκου, οι Σύλλογοι Διδασκόντων, οι μαθήτριες και οι μαθητές και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι των δύο σχολείων.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.