ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Piraeus Makerspace

Το πρώτο πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Πειραιά εγκαινιάστηκε, παρουσία της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων της Πολιτείας, των παραγωγικών δυνάμεων της πόλης και της σχολικής κοινότητας, στην εναρκτήρια εκδήλωση παράδοσης και έναρξης λειτουργίας του, που διοργανώθηκε την Πέμπτη, 25 Μαΐου 2023. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον σύγχρονο, ανακαινισμένο χώρο, που πλέον στεγάζεται το εργαστήριο Piraeus Makerspace, εντός του ιστορικού κτηρίου της πρώην ΣΚΥΠ στην περιοχή των Καμινίων.

Την εναρκτήρια εκδήλωση λειτουργίας του εργαστηρίου χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτριος Καρύδης, ο τέως Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Κώστας Κατσαφάδος, ο Γ.Γ. Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων Πέτρος Βαρελίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου, η Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΠΑ.ΠΕΙ. Στυλιανή Σοφιανοπούλου, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά Διονύσης Αναστασόπουλος, ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Πειραιά Δημήτρης Δελλαπόρτας και ο Διευθυντής ΙΕΚ Πειραιά Γιώργος Διαμαντόπουλος.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση, μεταξύ άλλων, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Αντωνία Καρακατσάνη, Δημήτρης Αράπης, Παναγιώτης Ρέππας, Γρηγόρης Καψοκόλης, Κυριακή Μπουρδάκου, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Ασπασία Αλιγιζάκη, ο διευθύνων σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου Πειραιά, Ηλίας Σαλπέας, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δέσποινα Αρβανίτου, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. Χρήστος Μακρής και ο υποδιευθυντής του Εργαστηριακού Κέντρου Πειραιά Πέτρος Πρέκας.

Το Piraeus Makerspace δημιουργήθηκε αξιοποιώντας πόρους του ευρωπαϊκού έργου POP-MACHINA (HORIZON 2020) στον άξονα «Αστική Ανάπτυξη και Αναζωογόνηση με μοχλό την Κυκλική Οικονομία», ενώ παράλληλα έλαβε συμπληρωματική χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ και την πρόσκληση ΕΛΛΑΔΑ 1821-ΕΛΛΑΔΑ 2021. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου POP-MACHINA παρόμοια εργαστήρια (Makerspaces) υλοποιούνται, ως ανοιχτοί χώροι εργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με σκοπό να χρησιμοποιούνται από τις ομάδες-στόχο που δύναται να είναι επιχειρήσεις, επιχειρηματίες, κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, ειδικές ομάδες πληθυσμού, σχολές, εργαστήρια, το γενικό κοινό.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά «Ημέρες Θάλασσας 2023».

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.