ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ 2ου ΕΣΠ. ΕΠΑ.Λ & 2ου Ε.Κ. ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ»

Το απόγευμα της Τετάρτης 31 Μαΐου 2023 στο Αμφιθέατρο της ΣΚΥΠ  επί της Λεωφ. Αθηνών-Πειραιώς 95 στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε από τους εκπαιδευτικούς  του ναυτικού τομέα του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Πειραιά και του 2ου Ε.Κ Πειραιά η δράση – παρουσίαση ‘’Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΝΑΥΣΙΠΛΟΪΑΣ‘’ στο πλαίσιο του φεστιβάλ ‘’Ημέρες Θάλασσας 2023’’ από τον Δήμο Πειραιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δ/ντής του 2ου Εσπ. ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Αναστασόπουλος Ευάγγελος, ο Δ/ντής του 2ου Ε.Κ Πειραιά κ. Σκαφιδάς Παναγιώτης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Ε. Δήμου Πειραιά κ. Αρβανίτου Δέσποινα, οι εκπαιδευτικοί του 2ου Εσπ. ΕΠΑΛ ΠΕΙΡΑΙΑ κ. Μπουναφάτσος Δημήτριος, κ. Σωτηρόπουλος Διονύσιος, κ. Μπουντούρη Χαρίκλεια, κ. Ανδρομανέτσικου Αθανασία, κ. Ανδρεόπουλος Ιωάννης και μαθητές. Ο Διευθυντής της Δ.Ε. Πειραιά κ. Διονύσιος Αναστασόπουλος, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών του Ναυτικού τομέα των δύο σχολείων, αναφέρθηκε στη στενή σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα από την εποχή των προγόνων μας, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη σύνδεση της πόλης του Πειραιά και του ιστορικού λιμένα της με τη ναυτοσύνη.

 

Από την εποχή που οι Έλληνες πρωτοεμφανίστηκαν στην ελληνική επικράτεια η ναυτική τέχνη είναι ξεκάθαρα συνδεδεμένη με τον ελλαδικό χώρο και τους κατοίκους του. Οι Έλληνες ήταν αυτοί που ανέπτυξαν, όσο κανείς άλλος λαός, τη ναυτική τέχνη και άφησαν πολύτιμη παρακαταθήκη στους μεταγενέστερους.

Άλλωστε, το δε ναυτικόν τέχνη εστί, κατά τον Θουκυδίδη, κατέληξε ο Δ/ντής της Δ.Ε. 

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.