Στις 26 Σεπτεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, Ημερίδα για την Υιοθέτηση Καλών Πρακτικών από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Σχολικές Μονάδες της Δ/νσης Δ. Ε. Πειραιά.

Την Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο οποίος επεσήμανε πόσο σημαντικός είναι και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Διαβεβαίωσε τους/τις Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες και εκπαιδευτικούς ότι οι Δήμοι της ευρύτερης περιφέρειας του Πειραιά προσπαθούν να επιλύουν όλα τα προβλήματα της αρμοδιότητάς τους που ανακύπτουν στα σχολεία έτσι, ώστε να επιτυγχάνεται η εύρυθμη λειτουργία τους προς όφελος της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, κα Σταυρούλα Αντωνάκου, και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής, κος Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι οποίοι επεσήμαναν τη σπουδαιότητα της κτηριακής υποδομής των σχολείων και τις προσπάθειες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση των ενεργειών που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, με μοναδικό στόχο την ομαλή λειτουργία των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των σχολείων. Το παρών έδωσαν και οι Σύμβουλοι Εκπαίδευσης της Δ.Δ.Ε. Πειραιά. 

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις για θέματα όπως  η αποκατάσταση ζημιών και δυσλειτουργιών σχολικών χώρων, η προστασία μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού από επικίνδυνα καιρικά και άλλα φαινόμενα, η αρωγή σε σχολεία και οικογένειες που δοκιμάζονται σε περιόδους κρίσης, η ανάπτυξη προγραμμάτων εσωτερικού τύπου ErasmusE-twinningCommenius, η επισκευή-αναβάθμιση κτηρίων, η εκτέλεση έργων για την επισκευή και τη συντήρηση των σχολείων και κάθε είδους εξοπλισμού (κλιματιστικά, φωτοβολταϊκά, ηχητικά συστήματα αμφιθεάτρων), ο διορισμός προσωπικού καθαριότητας και φύλαξης των σχολείων, η χρηματοδότηση σχολείων μέσω σχολικών επιτροπών κ. ά., από τους/τις προσκεκλημένους/ες  ομιλητές/τριες. Συγκεκριμένα κατέθεσαν τις προτάσεις τους η κα Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δ. Πειραιά, η οποία συντόνισε ως προεδρεύων την εκδήλωση, η κα Στυλιανή Μιχάλογλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης του Δ. Κερατσινίου-Δραπετσώνας, η κα Μαρία Αραβαντινού, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Νίκαιας, η κα Ελένη Μπίλλια, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Σαλαμίνας, η κα Γιώτα Βοϊδονικόλα, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δ. Περάματος και ο κος Κυριάκος Τζέρπος,  Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παιδείας του Δ. Κορυδαλλού, ο κος Δημήτρης Χαστάς, Προϊστάμενος οικονομικής υπηρεσίας Δήμου Πειραιά και ο κος Νίκος Διαμαντής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού  Θεάτρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εποικοδομητικό διάλογο, που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους/στις  Διευθυντές/ντριες, Υποδιευθυντές/ντριες, εκπαιδευτικούς και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.