ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, μέσω του Δικτύου  Κοινωνικών Δομών  και σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Πειραιά πραγματοποίησε, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023εκδήλωση για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Πλήθος πολιτών συγκεντρώθηκε στην Πλατεία Κοραή, μπροστά από το Δημαρχείο, όπου κοινωνικοί λειτουργοί και στελέχη του Δικτύου Κοινωνικών Δομών συνομίλησαν με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες, οι οποίοι/ες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής και έμφυλης βίας.

Μέσα από έναν συμβολικό περίπατο, κυρίως γυναίκες κάθε ηλικίας, εξέφρασαν την ανάγκη για την αντιμετώπιση του ανησυχητικού αυτού φαινομένου. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής, την έναρξη της οποίας τίμησαν με χαιρετισμό εκπρόσωποι της πολιτικής και υπηρεσιακής ηγεσίας και συγκεκριμένα η Υφυπουργός του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Διευθυντής Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κος Σαράντης Μοσχόβης και o Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στην αναγκαιότητα της εκπαίδευσης για τη σύγχρονη γυναίκα.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας και Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, κα Κυριακή Μπουρδάκου, στην ομιλία της, αναφέρθηκε στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Πειραιά και το σχέδιο δράσης της Επιτροπής Ισότητας για την αντιμετώπιση της βίας και ειδικότερα της ενδοοικογενειακής βίας. 

Το Τμήμα Πολιτικών Ισότητας, Στήριξης Ατόμων με Αναπηρίες και Κοινωνικής Προστασίας Πειραιά εκπροσωπήθηκε από τη κα Δανάη Δελαπόρτα, η οποία ενημέρωσε για τη λειτουργία του Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών Πειραιά.

Σημαντική ήταν η παρουσία του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά και του Κέντρου Ερευνών για θέματα Ισότητας μέσω της ψυχολόγου Βασιλικής Ξηρού, η οποία αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο ρόλο του Συμβουλευτικού Κέντρου Πειραιά. Ο Προϊστάμενος του Επιχειρησιακού Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας Πειραιά, κος Χρήστος Κώστας, ενημέρωσε το κοινό για τη διαρκή παρουσία και υποστήριξη της Αστυνομίας σε θέματα κακοποίησης και βίας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη συνταρακτική παρουσία των μαθητριών του Ραλλείου ΓΕ.Λ. Θηλέων Πειραιά, οι οποίες διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κακοποίηση των γυναικών μέσω του δρώμενου «Δεν είσαι μόνη, μίλα», που επιμελήθηκαν οι ίδιες, σκηνοθετικά και μουσικά. Στην προετοιμασία των μαθητριών και στην υποστήριξη της δράσης τους συνέβαλαν σημαντικά ο Διευθυντής του Ραλλείου ΓΕ.Λ. Θηλέων Πειραιά, κος Νικόλαος Ζαρκαδούλας, καθώς και ο εκπαιδευτικός του ίδιου σχολείου, κος Γεώργιος Πανόπουλος.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.