ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ

Στις 23 Νοεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο: «Θρησκεία – Εκπαίδευση – Διαπολιτισμικότητα – Διεπιστημονικές προσεγγίσεις», από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και το Εργαστήριο Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., στο Αμφιθέατρο της Ραλλείου Σχολής Θηλέων Πειραιά.

Το Συνέδριο άνοιξε με χαιρετισμό ο Διευθυντής  Δ.Ε. Πειραιά, κος Διονύσιος Αναστασόπουλος. Στη συνέχεια, απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Μητροπολίτης Προικοννήσου, κος Ιωσήφ, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, π. Νήφων (Καπογιάννης), ο Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., κος Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, ο Αντιπρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας και πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου, π. Αθανάσιος Μελισσάρης, ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Θρησκειολογίας του Ε.Κ.Π.Α., κος Σπυρίδων Τσιτσίγκος, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στις συνολικά έξι (6) συνεδρίες, παρουσιάστηκαν άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, με έμφαση στις σχέσεις Θρησκείας, Κοινωνίας και Εκπαίδευσης, Θρησκευτικότητας και Πνευματικότητας. Επίσης, διερευνήθηκαν ζητήματα Παιδείας και Ηθικής, καθώς και θέματα που σχετίζονται με τη διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Αγωγή.

Το Συνέδριο παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πολλοί εκπαιδευτικοί Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης, από όλη την Ελλάδα, και δήλωσαν  την ικανοποίησή τους για τα επίμαχα και άκρως ενδιαφέροντα θέματα που συζητήθηκαν.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.