Την Πέμπτη 16/02/2023 ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πειραιά επισκέφθηκε τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής: 2ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης Πειραιά (2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά «Άνοιξη») και Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο/Λύκειο Πειραιά (ΕΝΕΕΓΥΛ Πειραιά).

Αρχικά, συνομίλησε με τη Διευθύντρια του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» κα Σκλαβενίτη Δήμητρα και τις Υποδιευθύντριες κα Βαϊρακτάρη Ελένη & κα Κωστελίδου Μαρία, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα που αφορούν στη σχολική μονάδα.

Ενημερώθηκε για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα & τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο 2ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά «Άνοιξη»:

Α) πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του WWF Ελλάς «Από την ιδέα στην πράξη: μαθητές σε δράση για το κλίμα»,
Β) πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» «Φύτεψε μια Ευχή» για το σχολικό έτος 2022-2023 σε συνεργασία με τον οργανισμό Junior Achievement,
Γ) πρόγραμμα Συνεκπαίδευσης σε συνεργασία με σχολεία Π/θμιας & Β/θμιας και
Δ) συμμετοχή του σχολείου μας στο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τέχνης με τίτλο: Μίκης Θεοδωράκης, ο Έλληνας Μουσικοσυνθέτης».

Στη συνέχεια, παρευρέθηκε στο ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΙΡΑΙΑ, όπου ξεναγήθηκε από την Δ/ντρια κα Μαυρόγιαννη Μαρία, στους χώρους και στα εργαστήρια της σχολικής μονάδας και ενημερώθηκε για την λειτουργία και τις δράσεις που υλοποιούνται στο σχολείο.

Σε ευχάριστο και συνεργατικό κλίμα ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου Διδασκόντων του ΕΝΕΕΓΥΛ ΠΕΙΡΑΙΑ και του 2ου ΕΕΕΕΚ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΝΟΙΞΗ με φιλική και υποστηρικτική διάθεση. Άκουσε με ενδιαφέρον τα προβλήματα των σχολικών μονάδων και τοποθετήθηκε σε αυτά, χτίζοντας γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικής κοινότητας, ΔΔΕ Πειραιά και Πολιτείας.

Την κοινή αποκριάτικη εκδήλωση των σχολείων στήριξαν με δωρεές και τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τον Δ/ντή Δ.Ε., ο Βουλευτής Πειραιώς και Νήσων κ. Μελάς Ιωάννης, ο Δήμαρχος της πόλης κ. Μώραλης και η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Δέσποινα Αρβανίτου, ευχόμενοι Καλές Αποκριές.

Ο Δ/ντής της Δ.Ε. δήλωσε την έμπρακτη στήριξή του σε πρωτοβουλίες & δράσεις που ως απώτερο σκοπό έχουν την βέλτιστη λειτουργία των ΣΜΕΑΕ.

Ο Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Διονύσιος Αναστασόπουλος Δρ.
Φιλόλογος

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.