7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

dist 7lyk peir hydra 

Ο μαθητής της Β΄ τάξης Αναστάσιος Εξαρχόπουλος διακρίθηκε (4η θέση) στον διαγωνισμό ιστορικού δοκιμίου που διοργάνωσε ο Δήμος Ύδρας στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 ετών από τον Αγώνα της Ανεξαρτησίας με θέμα:

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και Ναυτικός Αγώνας: Η συμβολή της Ύδρας στην ευόδωσή του».

Η Διευθύντρια & ο Σύλλογος διδασκόντων του 7ου ΓΕΛ Πειραιά τον συγχαίρουν και του εύχονται ολόψυχα καλή πρόοδο και να διακρίνεται πάντα σε ό,τι κάνει.

7ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

cern logo

Η μαθήτριά της Β' Λυκείου Ελένη – Εργίνα Φωτοπούλου επελέγη από την επιστημονική επιτροπή του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μαθητών Λυκείου (HSSIP = High School Students Internship Programme) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Έρευνας Σωματιδιακής CERN και θα παρακολουθήσει το πρόγραμμα 12-25 Σεπτεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη.
Επελέγησαν 24 αριστούχοι μαθητές/τριες απ' όλη την Ελλάδα από τους 201 μαθητές/τριες που υπέβαλαν αίτηση και πιο συγκεκριμένα 8 από τους 72 μαθητές/τριες που υπέβαλαν αίτηση από τo λεκανοπέδιο της Αττικής.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

waterpolo

Η μαθήτρια Τορνάρου Σοφία της Β΄ Τάξης κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών, που διεξήχθη στη Βουδαπέστη από τις 30/4/2021 έως 1/5/2021. Θερμά συγχαρητήρια από τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο διδασκόντων του σχολείου.

Δύο μαθητές της Α΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου κέρδισαν εφέτος, 2021, το 2ο πανελλήνιο βραβείο νέων τεχνολογιών STEM του ιδρύματος Vodafone. Οι μαθητές του σχολείου μας είναι η Τρελλοπούλου Παναγιώτα και ο Κρανιδιώτης Γιώργος, μαθητές των τμημάτων Α3 και Α4, αντίστοιχα, μετά από προσπάθεια δύο χρόνων και με την καθοδήγηση του συναδέλφου εκπαιδευτικού κ. Γιανναρά Κωνσταντίνου, ΠΕ84.

dist 3lyk kerats vodafone stem

Το έργο ήταν ένα θερμοκήπιο με Τεχνητή Νοημοσύνη, το οποίο μεριμνούσε για την αυτόματη και βέλτιστη ανάπτυξη των φυτών. Κύριο και πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι η ικανότητα του συστήματος να αναγνωρίζει τυχόν ασθένειες στο φύλλωμα του φυτού.

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ του διαφημιστικού βίντεο

Το σύστημα αυτό είναι πλήρως οικολογικό, καθώς χρησιμοποιούνται μόνο πράσινοι και ανανεώσιμοι πόροι (όπως ηλιακή ακτινοβολία και βρόχινο νερό).

Αρχικά, η παροχή ρεύματος γίνεται μέσω ενός φωτοβολταϊκού πάνελ με μονοκρυσταλλικό πυρίτιο, το οποίο μετατρέπει την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Επιπλέον, το νερό για το πότισμα των φυτών είναι βρόχινο και διοχετεύεται στο θερμοκήπιο αφου έχει ελεγχθεί η οξύτητα και η θερμοκρασία του. Στο θερμοκήπιο έχουν ενσωματωθεί διάφορα αισθητήρια για τον συχνό έλεγχο της υγρασίας των φυτών, του θερμοκηπίου και της θερμοκρασίας του. Σε περίπτωση, που μία μέτρηση υπερβαίνει ή είναι κάτω του μετρίου, τότε ανάλογα με το πρόβλημα το σύστημα θα αντιδράσει διαφορετικά. Για παράδειγμα, αν η θερμοκρασία είναι χαμηλή, τότε ενεργοποιείται η θερμαντική λάμπα, σε άλλες περιπτώσεις το σύστημα μπορεί να εξαεριστεί, να συμβάλει στην φωτοσύνθεση και τέλος να ποτίσει.

Στη συνέχεια, έχουμε ενσωματώσει την χρήση της Μηχανικής όρασης και της τεχνητής νοημοσύνης, σε συνδυασμό με το Machine Learning, με το οποίο μαθαίνουμε το σύστημα να αναγνωρίζει σημάδια ασθενειών. Έτσι, μας δίνεται η δυνατότητα αναγνώρισης των άρρωστων φυλλωμάτων μέσω μιας κάμερας και ως εντούτοις πρόληψη και αποφυγή καταστροφής της σοδειάς.

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

4lyk koryd euroscola logo

Το 4ο ΓΕΛ Κορυδαλλού συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση Euroscola του 2021 που πραγματοποιήθηκε στις 22/01/2021 διαδικτυακά, με θέμα την κλιματική αλλαγή. Έλαβαν μέρος μαθητές 67 σχολείων από 24 χώρες της ΕΕ. Ο μαθητής του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Τσιριγώτης Τάσος υπέβαλε σε ζωντανή σύνδεση με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ερώτηση στον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Rainer Wieland σχετικά με την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης. Επίσης, οι μαθητές Junior Ambassadors του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Αγορίδου Ιωάννα, Δελής Χρήστος, Θάνος Δημήτρης, Κατσικάρη Ανδρομάχη, Λουκάς Στέλιος και Παναγέα Σταυρούλα, συμμετείχαν με γραπτές ερωτήσεις και προτάσεις στην πλατφόρμα Slido. Την προετοιμασία των μαθητών επιμελήθηκαν οι καθηγητές πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 4ου ΓΕΛ Κορυδαλλού Χατζημήτρου Ελένη, Τσιριγώτης Παναγιώτης και Μαγουλάς Ιωάννης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

EYP-logo

Ο μαθητής της Α΄ τάξης του 1ου ΓΕΛ Πειραιά Καρδούλιας Αλέξανδρος ανήκει στους επιτυχόντες μαθητές της
41ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος.
Ανάμεσα σε 30 μαθητές που επελέγησαν, τοποθετείται στην 27η θέση και αυτό αποτελεί τιμή για το σχολείο.

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

4-pontiakos-politismos-logo

Η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου Μαρία-Ελένη Ρόγκα, που συμμετείχε στον 4ο πανελλήνιο διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην κατηγορία ΠΟΙΗΣΗ, με το ποίημα «Αναστορώ σε, πατρίδα μου».
Υπεύθυνη προγράμματος Κουνανή Κων/να, φιλόλογος.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ

lyk-kallip-pontiakos-politismos-th

Το Γενικό Λύκειο Καλλίπολης έλαβε μέρος στο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Ποντιακός Ελληνισμός: Μνήμες και Όνειρα», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO και διακρίθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 με το 2ο Βραβείο στην κατηγορία των Εικαστικών Έργων με την αφίσα του μαθητή της Α' Λυκείου Κοντοζανή Γεωργίου. Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος είναι η κ. Βεντούρη Ελένη ΠΕ02 και η κ. Πατέρου Κωνσταντίνα ΠΕ02.