Προγραμματισμός Δράσεων Τομέα Πολιτιστικών ΔΔΕ Πειραιά

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά-Τομέας Πολιτιστικών προγραμματίζει για την τρέχουσα σχολική χρονιά τις παρακάτω δράσεις:

1. «12ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο Κωσταράκος από 18/4 έως 11/5/2018, και σε άλλους χώρους που θα προταθούν από τα σχολεία. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.
2. «5ο Φεστιβάλ Χορού», 11/5/2018 στο ΓΕΛ Ρέντη. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.
3. «Φεστιβάλ Χορωδιών/Μουσικών Μαθητικών Σχημάτων», 4-5/5/2018 σε χώρο που θα ανακοινωθεί αργότερα. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.
4. «2ο Διασχολικό ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ», το οποίο απευθύνεται σε σχολικές ομάδες που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα σκακιού. Οδηγίες και φόρμες συμμετοχής θα σας αποσταλούν με νεώτερο έγγραφο. Χώρος διεξαγωγής Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο Λύκειο.
5. «Φεστιβάλ Μαθητικών κινηματογραφικών Ταινιών», 30/4/2018 στο Θέατρο Κωσταράκος. Επισυνάπτεται φόρμα συμμετοχής.

ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΟΡΙΖΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΣΤΗΝ ΗΛ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2016-2017

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
11-theater-festival-logo
24 Απριλίου έως
23 Ιουνίου 2017
ΘΕΑΤΡΟ:
Κώστας Κωσταράκος
(Θήρας & Μαντίνειας)
και άλλοι χώροι

ΑΦΙΣΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σεμινάριο Πολιτιστικών Θεμάτων

politistika-seminario-ethnografiko-documanteryΗ Διεύθυνση Π.Ε. Δ΄ Αθήνας, δια της Υπεύθυνης Πολιτιστικών Θεμάτων, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Π.Ε. & Δ.Ε. Β΄, Δ΄ Αθήνας και Πειραιά και τη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Αττικής, δια των αντίστοιχων Υπευθύνων και τη Διεύθυνση Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ διοργανώνουν σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«Διαφύλαξη της άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Εκπαίδευση –
Η αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ»

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, κατά τις ώρες 16:45-20:00 στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134, πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ, στάση «Θησείο»).
Η διοργάνωση του σεμιναρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας της Διεύθυνσης Νεώτερου Πολιτιστικού Αποθέματος και Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αρμόδιας Υπηρεσίας του ΥΠΠΟΑ για την εφαρμογή της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO, 2003) με την εκπαιδευτική κοινότητα. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να αναδειχθούν τα κατάλληλα παιδαγωγικά εργαλεία, με την βοήθεια των οποίων οι εκπαιδευτικοί μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν δράσεις για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά, με ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοποίηση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ στην εκπαίδευση.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

dhm-theater-peiraia

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων – δράσεων με θέμα: Προσφυγικά. Πρόκειται για ένα σύνολο παρεμβάσεων – δράσεων, οι οποίες αναφέρονται στο μοίρασμα με ένα ευρύτερο κοινό, του στενού νήματος που ενώνει την πρόσφατη ιστορία του Πειραιά με αυτά που συνέβησαν στις αρχές του αιώνα.

Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 | Πολιτιστικές δράσεις σχολείων:

Το Δ.Θ.Π. σε συνεργασία με τον τομέα Πολιτισμού της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υλοποιεί καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δράσεις σε διάφορα σημεία της πόλης του Πειραιά με τα σχολεία της πόλης. Θεατρικά δρώμενα, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ξεναγήσεις κ.α. δράσεις από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έως το Σταθμό του ΗΣΑΠ και από το Δημαρχείο του Πειραιά έως το Εβραϊκό Νεκροταφείο στον Κορυδαλλό. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους εργάστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα για να παρουσιάσουν διαδραστικές-παρεμβατικές δράσεις σε σημεία της πόλης με μεγάλη κίνηση. Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 σε διάφορα σημεία της πόλης από τις 10.30 έως τις 14.00.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017 | Ημερίδα:

Το Δ.Θ.Π. πραγματοποιεί μια ημερίδα με θέμα: «Αναγνώσεις για το Προσφυγικό. Ιστορική και κοινωνική διάσταση». Στόχος της ημερίδας είναι να συζητήσουμε για το προσφυγικό ζήτημα, ένα θέμα επίκαιρο, ζωντανό το οποίο δεν αφορά μόνο τον τόπο μας αλλά και την διεθνή κοινότητα, να γνωρίσουμε τις πολλές και διαφορετικές του προεκτάσεις και γιατί όχι να δούμε την ξεχωριστή σημασία του στο αύριο.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Αποτελέσματα 1ου Διασχολικού Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκακιού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Διασχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι που διοργάνωσε στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο «Το Δίκτυο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με Θέμα το Σκάκι» σε συνεργασία με τον Τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων της ΔΙΔΕ Πειραιά. Δώδεκα Ομάδες από 2 Γυμνάσια και 4 Λύκεια της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά με τετραμελείς συνθέσεις (και δύο αναπληρωματικούς) συμμετείχαν στο πρωτάθλημα και για τέσσερεις ώρες έπαιξαν σκάκι. Συνολικά 72 μαθητές στο χώρο του Θεάτρου του Ζαννείου Γ/σιου-Λυκείου έδωσαν το καλλύτερο εαυτό τους για την επιτυχημένη παρουσία του σχολείου τους. Τα σχολεία που έλαβαν μέρος είναι 1ο ΓΕΛ Πειραιά, 1ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, 1ο ΕΠΑΛ Πειραιά, 3ο ΓΕΛ Νίκαιας, Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο, Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο. Πρωταθλητής αναδείχθηκε η πρώτη ομάδα του 3ου ΓΕΛ Νίκαιας, στη δεύτερη θέση η δεύτερη ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου και στην τρίτη θέση η πρώτη ομάδα του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου. Να σημειώσουμε ότι τόσο η 1η-2η θέση όσο και η 3η-4η θέση κρίθηκαν στον τελευταίο αγώνα του 5ου γύρου.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Ημερίδα Κινηματογράφου

Κινηματογραφική παιδεία στα σχολεία
19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Δημιουργίας
CAMERA ZIZANIO

cinema-festival0217-th

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017, 12:30

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΣΚΑΚΙ»

1ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ

inter-school-chess-th

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017
ΖΑΝΝΕΙΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά θα πραγματοποιηθεί το

theater-clipart

 11ο Μαθητικό φεστιβάλ Θεάτρου Πειραιά

στο θέατρο «Κωσταράκος» από 24/4/2017 έως και 14/5/2017 αλλά και σε άλλους χώρους.
Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι και την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

1ο ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙchess-clipart
ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Η Διεύθυνση Δ.Ε. Πειραιά (Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων) και το Δίκτυο Πολιτιστικών Προγραμμάτων με θέμα το ΣΚΑΚΙ διοργανώνουν το Διασχολικό Ομαδικό Πρωτάθλημα Σκάκι Σχολικών Μονάδων Διεύθυνσης Δ.Ε. Πειραιά.
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Πειραιά (Κολοκοτρώνη 6) την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις 9.30 π.μ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

kids-chess

ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΚΑΚΙ
«ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ»

Στα πλαίσια αναβάθμισης των πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων και της διάχυσης των αποτελεσμάτων τους στην τοπική κοινωνία διοργανώνεται
ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Δ.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.00 στο χώρο του Ζαννείου Πειραματικού ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΓΕΛ Πειραιά (Κολοκοτρώνη 6)

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

sculptorΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά – Τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει εκπαιδευτικά μαθήματα Γλυπτικής Τέχνης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γλυπτών Ελλάδας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών. Τα μαθήματα αυτά εντάσσονται στις εκπαιδευτικές επισκέψεις που διενεργούνται στα πλαίσια εκπονουμένων προγραμμάτων πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων.

Τις μαθητικές ομάδες ξεναγούν και διδάσκουν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδας κ. Ξενοφών Δεστέφανος μαζί με τον γλύπτη καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Γεώργιο Καλακαλλά.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί – υπεύθυνοι πολιτιστικών προγραμμάτων παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την υπεύθυνη Πολιτιστικών ΔΔΕ Πειραιά μέχρι και την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2016 στα τηλ. 2104124182 και 6937244438 και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
«CARTE POSTALE (ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ»

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά - Τομέας Πολιτιστικών διοργανώνει επιμορφωτική συνάντηση για Διευθυντές σχολικών μονάδων όπως και Εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται στη δράση «CARTE POSTALE (ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΑ ΔΕΛΤΑΡΙΑ) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΜΟΥ» την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (άνω φουαγιέ) και ώρα 12:00.

Οι δράσεις αυτές έχουν σκοπό τη δημιουργική ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας γύρω από το προσφυγικό θέμα, γεφυρώνοντας το παρελθόν με το παρόν της ελληνικής πραγματικότητας και σε συνεργασία με τις Σχολικές Συμβούλους Χρυσάνθη Κουμπάρου ΠΕ02, Μαρία Νέζη ΠΕ02, Μέλισσα Χατζηιωάννου ΠΕ07, Κατερίνα Πολυμενοπούλου ΠΕ16 και το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Ενημερωτική συνάντηση εκπαιδευτικών

happy-kids-clipart-transparent

την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 4.30
στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων ΗΣΑΠ

για θέματα που αφορούν στην προτεινόμενη θεματολογία
και τα θεματικά δίκτυα της σχολικής χρονιάς που διανύουμε,
στον καλύτερο προγραμματισμό επιμορφώσεων των συναδέλφων
και συντονισμό παρουσίασης δράσεων των σχολικών μονάδων,
όπως και στη συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
στα πλαίσια των δράσεων «Προσφυγικά».

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
------•------
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΑΤΡΩΝ. ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΕΝΑΓΟΥΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΑΤΡΑ» ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΘΕΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΦΟΡΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2015-16

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Η Δ.Δ.Ε. Πειραιά, στα πλαίσια αναβάθμισης του θεσμού του Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου, διοργανώνει δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών θεμάτων κ. Ανθής Γουρουντή και σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

1.    Συμπόσιο με θέμα «Σχολείο και Παραστατικές Τέχνες», τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

2.    Τελετή λήξης του 10ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ