ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

10fest-math-theat

10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

ΘΕΑΤΡΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
(ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ ~ 4 ΜΒ)

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Για ακόμη μια χρονιά ο Δήμος Πειραιά φιλοξενεί στον πολυχώρο πολιτισμού Κώστας Κωσταράκος στα Καμίνια, το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου, έναν θεσμό, πλέον, στον Πειραιά, ο οποίος πραγματοποιείται για 10η χρονιά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τις προσπάθειες που καταβάλουν οι μαθητές της περιοχής μας και οι καθηγητές τους, έτσι ώστε το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου να αναβαθμίζεται και να ενδυναμώνεται χρόνο με το χρόνο. Ο Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας στηρίζουμε το Φεστιβάλ, καθώς προάγει τη δημιουργικότητα των μαθητών, τους φέρνει σε επαφή με το Θέατρο και αξιοποιεί τα ταλέντα τους. Σας καλώ όλους να δώσουμε στα παιδιά μας το πιο θερμό χειροκρότημα.
Δήμαρχος Πειραιά
Γιάννης Μώραλης

Αγαπημένα μας παιδιά, αγαπητοί συνάδελφοι, όλοι μαζί γιορτάζουμε το 10ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου Πειραιά! στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά λειτούργησαν φέτος 45 θεατρικές ομάδες από το υστέρημα χρόνου και το μεράκι της προσφοράς των εκπαιδευτικών μας και τη δημιουργική ορμή των μαθητών μας. Υπερήφανοι βρισκόμαστε στο πλάι σας στηρίζοντας τις προσπάθειές σας.
Να έχετε επιτυχία!
Διευθυντής Δ.Ε. Πειραιά
Νικόλαος Σπ. Μουμούρης

Για δέκατο χρόνο ο ανθός της θεατρικής σχολικής δημιουργίας δηλώνει την σφριγηλή του παρουσία του σε ένα θεατρικό φεστιβάλ που ξεκίνησε από τις σχολικές αυλές και έγινε θεσμός στην πολιτιστική ζωή του Πειραιά. Με όπλο τη θεατρική τέχνη εκπαιδευτικοί και μαθητές νικούν το φόβο το ζόφο της αποχής, δροσίζοντας το δέντρο της ζωής και της ελπίδας!
Υπεύθυνη Πολιτιστικών Θεμάτων Δ.Ε. Πειραιά
Ανθή Χ. Γουρουντή

Επιμορφωτική συνάντηση Φιλαναγνωσίας
«Διαβάζοντας τον ποιητή Πάνο Κυπαρίσση»

lyk-ready-kyparissis-th

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, δια της Υπευθύνου Πολιτιστικών Θεμάτων κ. Α. Γουρουντή, σε συνεργασία με τις σχολικές συμβούλους Φιλολόγων  κ. Χ. Κουμπάρου και κ. Μ. Νέζη, διοργανώνει Επιμορφωτική Συνάντηση Φιλαναγνωσίας «Διαβάζοντας τον ποιητή Πάνο Κυπαρίσση» - Α΄ Κρατικό Βραβείο Ποίησης την Τρίτη 15 Μαρτίου 2016 και ώρα 12.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΓΕΛ Αγ. Ι. Ρέντη  (Αγ. Ι. Ρέντη 115).

Η συνάντηση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που εκπονούν, κατά το τρέχον σχολικό έτος, πολιτιστικά προγράμματα φιλαναγνωσίας - θεάτρου - κινηματογράφου και τις παιδαγωγικές ομάδες αυτών.

Στην εκδήλωση θα προβληθεί και το ντοκυμαντέρ «Ο Βυζαντινός Καβάφης» σε σκηνοθεσία Πάνου Κυπαρίσση και Φάνη Δούσκου.

10ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά

theaterΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δια της υπευθύνου Τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει 10ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά.
Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί κεντρικά στο Θέατρο Κωσταράκος κατά τις ημερομηνίες 18-23 Απριλίου και 9-15 Μαίου 2016, αλλά και σε χώρους επιλογής των θεατρικών σχολικών ομάδων μετά από αντίστοιχη επικοινωνία με τον Τομέα Πολιτιστικών της ΔΔΕ Πειραιά.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 στην ηλ. δ/νση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (δήλωση συμμετοχής ΕΔΩ)
Παράλληλα για τον καλύτερο συντονισμό των θεατρικών ομάδων όπως και για την συνεργασία με την Ανωτέρα Δραματική Σχολή Πειραϊκού Συνδέσμου και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά οργανώνεται συνάντηση με τους υπευθύνους των ομάδων την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12.30 στο 9ο Γυμνάσιο Πειραιά (Σηραγγείου 5)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

cinema-mdΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά δια της υπευθύνου Τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων διοργανώνει Κινηματογραφική Ημερίδα την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 11.30 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου (Υψηλάντου 176 και Ολύμπου, είσοδος από Ολύμπου).
Στη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει προβολή της βραβευμένης στο διαγωνιστικό τμήμα της 15ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio 2015 με Α΄Βραβείο και Βραβείο Συνήγορου του Παιδιού ταινίας της κινηματογραφικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Κερατσινίου « Τι τους νοιάζει» όπως και της συμμετοχής του 8ου Γυμνασίου Πειραιά στην ίδια διοργάνωση με την ταινία «Ακροβάτες του Ονείρου»
Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης κάθε σχολικής μονάδας οι κινηματογραφικές ομάδες που εκπονούν εγκεκριμένα πολιτιστικά προγράμματα κινηματογράφου (πατήστε ΕΔΩ).

Αποτελέσματα διαγωνιστικού τμήματος
15ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας
Camera Zizanio

zizanio-thΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά συγχαίρει τις κινηματογραφικές ομάδες του 1ου Λυκείου Κερατσινίου και του 8ου Γυμνασίου Πειραιά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνιστικό τμήμα της 15ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio 2015.

Η κινηματογραφική ομάδα του 1ου Λυκείου Κερατσινίου μετά την περυσινή επιτυχία της με την κατάκτηση του 3ου βραβείου, φέτος θριάμβευσε αποσπώντας με την ταινία « Τι τους νοιάζει»:

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ στην Γ΄ κατηγορία 17-20 ετών
• Το Ειδικό ΒΡΑΒΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Οι διακρίσεις αυτές μας κάνουν περήφανους για την ποιότητα του έργου της εκπαιδευτικής μας κοινότητας η οποία στο πλαίσιο των πολιτιστικών σχολικών δραστηριοτήτων δίνει τον καλύτερό της εαυτό επιλέγοντας την θεραπεία της τέχνης ως απάντηση στις προκλήσεις των καιρών.

Διοργάνωση 10ου Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου Πειραιά
Ενημερωτική Συνάντηση Εκπαιδευτικών

10thSchoolTheaterFestival

Ενημερωτική συνάντηση με την Υπεύθυνη Τομέα Πολιτιστικών και τους συναδέλφους – επικεφαλής θεατρικών ομάδων την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 14.00, στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη», Καραίσκου 104, 4ος όροφος.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν την συμμετοχή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ - ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Σας πληροφορούμε ότι την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12.30 στο χώρο του ισόγειου Φουαγιέ Δημοτικού θεάτρου Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική συνάντηση δια των αντίστοιχων υπευθύνων Πολιτιστικών Θεμάτων και Αγωγής υγείας – Αγωγής καταναλωτή ΔΔΕ Πειραιά με τους Διευθυντές σχολικών μονάδων ΔΔΕ Πειραιά.

Στην εκδήλωση:

• Θα παρουσιαστεί ο προγραμματισμός δράσεων των Τομέων Πολιτιστικών Θεμάτων- Αγωγής Υγείας ΔΔΕ Πειραιά κατά το τρέχον σχολικό έτος.

• Θα γίνει ενημέρωση σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία πραγματοποιούνται από ιδρύματα και συνεργαζόμενους φορείς με την ΔΔΕ Πειραιά.

th-musicday

 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ
ΗΜΕΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ
20/6/2015
ώρα 12.00

ΑΙΘΡΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ - ΧΟΡΩΔΙΑ
ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΜΙΝΙΩΝ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

th-4DanceFestivalinv

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
και
ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
σας προσκαλούν στο

4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
ΧΟΡΟΥ

που θα διεξαχθεί
στο Γενικό Λύκειο Ρέντη (Αγ. Ι. Ρέντη 113-115)

τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2014 και ώρα 11.30 το πρωί.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

9theaterfestival

ΘΕΑΤΡΟ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ
ΘΗΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ, ΚΑΜΙΝΙΑ

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

9dancefestival-footer


ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ (ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΡΧΕΙΟΥ 14Mb)

 

th-4DanceFestival

4ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

ΧΟΡΟΥ

 

Το 4ο Μαθητικό φεστιβάλ Χορού θα διεξαχθεί

στο Γενικό Λύκειο Ρέντη (Αγ. Ι. Ρέντη 113-115)

τη Δευτέρα 11 Μαΐου 2014 και ώρα 11.30 το πρωί.

ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

27η Μαρτίου
Εορτασμός Παγκόσμιας Ημέρα Θεάτρου

theatermasksΗ Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά- Τομέας Πολιτιστικών Θεμάτων στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου συγχαίρει την εκπαιδευτική κοινότητα,- εκπαιδευτικούς , μαθητές και γονείς- για την εξαιρετική προσπάθεια προαγωγής της Τέχνης του Θεάτρου στα σχολεία μας, όπως και για στήριξη του 9ου Μαθητικού Φεστιβάλ Θεάτρου Πειραιά που διοργανώνεται από τον Τομέα μας.

Κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου γιορτάζεται από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα η τέχνη του Διθύραμβου, της Αρχαίας Ελληνικής Τραγωδίας, η Τέχνη του Δράω – Δρω, η Τέχνη του Θεάτρου. Είμαστε υπερήφανοι για την θεραπεία της θεατρικής τέχνης στα σχολεία μας , η οποία σε καιρούς οικονομικής και ηθικής ένδειας ανθίζει στα σαράντα θεατρικά εργαστήρια-παραστάσεις που αυτή τη στιγμή λειτουργούν στα πλαίσια των Πολιτιστικών Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά!

th-afisa-Salamina 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

 

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΩΡΑ 11.30

 

 

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης διοργανώνει ημερίδα Σχολικών Πολιτιστικών Προγραμμάτων με τη συνεργασία:

• Του Τομέα Πολιτιστικών Θεμάτων δια της Υπευθύνου κ.Ανθής Γουρουντή
• Του Τμ. Εκπ/κών Θεμάτων δια του Προϊσταμένου κ.Παναγιώτη Μπλίτσα
• Της Σχολικής Συμβούλου Μουσικής ΠΕ16 κ.Αικατερίνης Πολυμενοπούλου

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Σαλαμίνας.
Την ημερίδα μπορούν να παρακολουθήσουν:

Α - Εκπαιδευτικοί που εκπονούν πολιτιστικά προγράμματα κατά το τρέχον σχολικό έτος
Β - Ένας εκπρόσωπος από κάθε σχολική μονάδα

Πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή της κάθε σχολικής μονάδας

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ