Παρουσίαση εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων
Αγωγής Υγείας - Αγωγής Καταναλωτή Δ.Ε.Πειραιά 2014-2015.

Σας ενημερώνουμε ότι η παρουσίαση των ογδόντα τριών εγκεκριμένων σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας – Αγωγής Καταναλωτή 2014-2015 της Δ.Ε.Πειραιά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 από τις 9.00-13.30, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (οδός Φίλωνος 29), στην αίθουσα ΚΑΣΤΡΙΩΤΗ, στο περιστύλιο και στο αίθριο.
Σκοπός της Αγωγής και Προαγωγής της Υγείας είναι η προάσπιση, η βελτίωση και η προαγωγή της ψυχικής, σωματικής και κοινωνικής υγείας των μαθητών/τριών, αφενός με την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους και της κριτικής σκέψης τους, αφετέρου με την αναβάθμιση του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντός τους.

Η ημέρα της παρουσίασης των σχολικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας της Δ. Ε. Πειραιά (5-5-2015) δεν είναι μια τυπική παρουσίαση. Είναι η σημαντικότερη για την Αγωγή Υγείας και την Αγωγή Καταναλωτή, για την προβολή των σχολείων και των δράσεων τους σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Τα σχολικά προγράμματα Αγωγής Υγείας στηρίζονται στην εθελοντική συμμετοχή όλων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Την τρέχουσα σχολική χρονιά συμπληρώνονται είκοσι χρόνια παρουσίας της Αγωγής Υγείας στις σχολικές μονάδες.

Στην επετειακή αυτή παρουσίαση των προγραμμάτων καλούνται τα σχολεία να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ανάδειξης των θετικών αποτελεσμάτων της υλοποίησης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας – Αγωγής Καταναλωτή, διότι «Τα παιδιά που κατορθώνουν να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες της ζωής είναι μάλλον τα παιδιά που έχουμε προετοιμάσει για τη ζωή και όχι εκείνα που έχουμε προστατεύσει, κρατώντας τα μακριά από τη ζωή» - Herbert 1989.

Θα δοθούν αναμνηστικά συμμετοχής.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.