dikaiwmata

    1. Οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα (1948)
    2. Οικουμενική διακήρυξη για τα ανθρώπινα δικαιώματα εν συντομία (http://www.unric.org/html/greek/pdf/UDHR_simple_greek.pdf)
    3. Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού
    4. Η διεθνής σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού με απλά λόγια
    5. Η Διεθνής Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού με απλά λόγια  (Εικονογραφημένο φυλλάδιο του Συνηγόρου του Πολίτη)
    6. Τα δικαιώματα των παιδιών  (Εικονογραφημένο φυλλάδιο του Συνηγόρου του Πολίτη)
    7. COMPASS – Εγχειρίδιο Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα για νέους/νέες

(Μεθοδολογικός οδηγός εκπαίδευσης ο οποίος δημιουργήθηκε από το Συμβούλιο της Ευρώπης,  μεταφράστηκε και διαδόθηκε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Παρέχει θεωρητικό πλαίσιο, μεθοδολογικές οδηγίες, πρακτικές ασκήσεις,  εκπαιδευτικό υλικό και προτάσεις δραστηριοτήτων, με στόχο την ενημέρωση και την κινητοποίηση των νέων σε δράσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα).

    1. Δεν είναι μόνο οι αριθμοί – Εγχειρίδιο δασκάλου

Εκπαιδευτικό υλικό του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της Ύπατης Αρμοστείας για τη Μετανάστευση και το Άσυλο της Ευρώπης. Για ηλικίες 12-18 ετών. Στον ιστότοπο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, http://www.unhcr.gr/research.htm

    1. Εγχειρίδιο για την εκπαίδευση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Διεθνής Αμνηστία (σελ. 200), (http://nipiagogoi.gr/anthropina-dikaiomata.pdf)
    2. Οι Αναπτυξιακοί Στόχοι της Χιλιετίας: το Δικό μας στοίχημα για έναν καλύτερο κόσμο

Περιλαμβάνει σχέδια μαθήματος και δραστηριότητες που μπορείτε να τα αξιοποιήσετε σε αντικείμενα διδασκαλίας όπως: η φτώχεια και η πείνα, αποκλεισμός από την εκπαίδευση, παιδική θνησιμότητα, εξασφάλιση του δικαιώματος στο περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα, αναπτυσσόμενος κόσμος και άλλα σχετικά αντικείμενα. Βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Actionaid. http://www.actionaid.gr/ProposedLessons

    1. Εγχειρίδιο δραστηριοτήτων εκπαίδευσης για την Αειφόρο Ανάπτυξη με θέμα τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας έμπειρων εκπαιδευτικών της Παιδαγωγικής Ομάδας του MEdIES (Μεσογειακή Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία για το Περιβάλλον και την Αειφορία).

    1. Ρατσισμός και Μ.Μ.Ε.

Καινοτόμο Διαπολιτισμικό πρόγραμμα του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης (ΚΕ.ΜΕ.ΤΕ) της ΟΛΜΕ.

    1. Πείνα στον κόσμο

Φορέας το Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αιγαίου, 2008. Η Ιστοσελίδα παρέχει το απαραίτητο υλικό που θα ευαισθητοποιήσει και θα ενημερώσει τους μαθητές, αλλά και ποικίλες εφαρμογές που ελέγχουν τις γνώσεις που αποκτώνται. Η σελίδα αξιοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις νέες τεχνολογίες, συνδυάζοντας εικόνα, ήχο, βίντεο, υπερσυνδέσεις, αλλά και εικονική πραγματικότητα. (http://www.env-edu.gr/packs/peinastonkosmo/1_genika%20stoixeia.html)

    1. Τι είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Πηγή: "Νεολαία Υπέρ των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων",  (Αναρτημένα στο YouTube από 04-12-2009.

    1. Κόντρα στο ρεύμα". Πρόγραμμα Αναπτυξιακής Εκπαίδευσης για τις Κλιματικές Αλλαγές και τη Φτώχεια

Στον ιστότοπο της Αction Αid Ελλάς.  (Για μαθήτριες/τές Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄Δημοτικού). Πρόκειται για πακέτο που περιλαμβάνει βιβλίο δραστηριοτήτων, εκπαιδευτική ταινία σε μορφή DVD και ένα διαδραστικό χάρτη – αφίσα. http://www.actionaid.gr/kontrastoreuma

    1. Μωσαϊκό Ιδεών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Πρόγραμμα που εφαρμόστηκε πιλοτικά το σχολικό έτος 2009 – 2010 σε πέντε χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Τσεχία, Εσθονία, Ρουμανία και Ιρλανδία), δίνοντας σε 7.500 μαθητές την δυνατότητα, να εμβαθύνουν στο κείμενο του Ευρωπαϊκού Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (μέσω της μεθόδου των νοητικών χαρτών). http://ideomosaiko.blogspot.com/

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.