«ΧΘΕΣ ΕΜΕΙΣ... ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΟΙ:
ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ»

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016
Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016
2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αθηνών

th-afisa220116Πατήστε πάνω στην εικόνα για να δείτε την αφίσα.

Οργάνωση: ΚΠΕ Δραπετσώνας, ΚΠΕ Λαυρίου, ΚΠΕ Ελευσίνας.
Σε συνεργασία με τους υπεύθυνους Π.Ε . των ΔΠΕ και ΔΔΕ Αττικής

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ/ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πίνακας Συμμετεχόντων Εκπαιδευτικών στο σεμινάριο του Δικτύου του ΚΠΕ Κρεστένων
15-17 Ιανουαρίου 2016

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διοργάνωση επιμορφωτικού σεμιναρίου σχετικά με
τους αστικούς χώρους πρασίνου στο άλσος του Αγ. Φιλίππου

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνου Π.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας και Δια βίου μάθησης και τη Διεύθυνση Πρασίνου του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια του Υπεύθυνου Π.Ε.), διοργανώνει, επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Αξιοποίηση του αστικού πρασίνου στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση» στο 7ο Γυμνάσιο Νίκαιας (ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ 23 & ΣΑΝΤΑΣ – 18451) και στο άλσος του Αγίου Φιλίππου (Δεξαμενής) στη Νίκαια στις 19 Δεκεμβρίου 2015.
Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει εισηγήσεις επιστημόνων και βιωματικές δραστηριότητες στο πεδίο και στο εργαστήριο για τους εκπαιδευτικούς, καθώς και συζήτηση γύρω από την αξιοποίηση των χώρων αστικού πρασίνου σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για την διαμόρφωση μαθητών-ενεργών πολιτών. Αιτήσεις μέχρι 17/12/2015 ηλεκτρονικά στο: http://goo.gl/forms/ZuJfTVdl2Y. Επίσης, θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας – Λαυρίου – Ελευσίνας σε συνεργασία με τους/τις Υπεύθυνους/ες ΠΕ όλων των Δ/νσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής προγραμματίζουν την υλοποίηση διήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου με θέμα:

«Χθες εμείς… σήμερα άλλοι: Το προσφυγικό ζήτημα στην Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία»

στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2016 για 150 εκπαιδευτικούς. Το σεμινάριο διεξάγεται ως ανταπόκριση των συνεργαζόμενων φορέων στο επίκαιρο ζήτημα των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Στοχεύει στη διερεύνηση του ζητήματος και της διασύνδεσης του με την Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία, καθώς και στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού και πολιτικού γραμματισμού εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών με κυρίαρχες τις έννοιες της κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και δημοκρατίας. Στο σεμινάριο θα υλοποιηθούν βιωματικά εργαστήρια με θέμα την καλλιέργεια ενσυναίσθησης για το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/UPmxksbx5G μέχρι 21/12/2015 στις 2.00 μ.μ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/UPmxksbx5G μέχρι 21/12/2015 στις 2.00 μ.μ.

Σεμινάριο Παρατήρησης Πουλιών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και τις Διευθύνσεις Α/θμιαςbird-watching και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής (δια των Υπευθύνων Π.Ε.) διοργανώνει σεμινάριο στα πλαίσια του «Σχολείου Πουλιών» στις 13 Δεκεμβρίου 2015 στον Ωρωπό, με θέμα την αναγνώριση των υδρόβιων και παρυδάτιων πουλιών και την ανάδειξη της αξίας των υγροτόπων του Ωρωπού.

Υποβολή συμμετοχών μέχρι Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/rSlK7Eyb4b.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΤΟ ΚΠΕ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Παρακαλούνται τα σχολεία που επιθυμούν να υποβάλλουν Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τόσο ηλεκτρονικά στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (υπόψη κ. Κιούπη), όσο και έντυπα στη ΔΔΕ Πειραιά μαζί με τη συνοδευτική κατάσταση των μαθητών και την Πράξη ανάθεσης του συλλόγου διδασκόντων το ΕΝΤΥΠΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, το αργότερο μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2015.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΚΠΕ ΛΑΥΡΙΟΥ
“ΟΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ”

Οι εκπαιδευτικοί τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται στον συνημμένο πίνακα θα συμμετάσχουν είτε ως τακτικοί, είτε ως αναπληρωματικοί εκπαιδευτικοί στο σεμινάριο του ΚΠΕ Λαυρίου με τίτλο "Ομιλώντας Γεωλογικά" στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2015.

Επιπλέον οι εκπαιδευτικοί που έχουν επιλεγεί ως τακτικοί ας επιβεβαιώσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ότι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2015, ώστε αν υπάρξουν κενές θέσεις να καλυφθούν από τους αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΣΙΝΟ:

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια της Υπεύθυνου ΠΕ) σε συνεργασία με το WWF Ελλάς, το πρόγραμμα «Καλύτερη Ζωή» και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (δια του Υπευθύνου ΠΕ), διοργανώνουν βιωματικό σεμινάριο για τους αστικούς χώρους πρασίνου του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη με θέμα:

«Αστικό πράσινο στο δήμο μου – Συμμετέχω ενεργά!»

urban-green

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 15.30 – 20.00 στο Δημοτικό Κήπο Νίκαιας (Κύπρου και Κνωσού) και στο 3ο Γυμνάσιο Νίκαιας (Μυλασσών και Αρμενίων Προσκόπων) και θα εστιαστεί στην καταγραφή της κατάστασης των αστικών χώρων πρασίνου μέσω χρήσης μιας νέας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα από το WWFΕλλάς – «Καλύτερη Ζωή», στο σχεδιασμό εκστρατείας για την ανάδειξη και αξιοποίηση των αστικών χώρων πρασίνου και τέλος την ένταξή τους ως θεματική ενότητα σε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Για να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου επισκεφτείτε το σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/Gsrnovv9jM

Ενδεικτικό πρόγραμμα και πληροφορίες ΕΔΩ

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος σε Σεμινάριο του ΚΠΕ Καρπενησίου

kpe-karpenisiΤο ΚΠΕ Καρπενησίου, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Α/θμιας εκπαίδευσης Πειραιά, Β/θμια Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, Β/θμια εκπαίδευσης Πειραιά και Β/θμια εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, θα υλοποιήσει σεμινάριο από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 18:00 μέχρι και την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 15:00. Το σεμινάριο έχει τίτλο «Μαθαίνοντας στη Φύση» και περιλαμβάνει θεωρητικές προσεγγίσεις, βιωματικά εργαστήρια και εργασίες πεδίου στο Ευρυτανικό περιβάλλον. Αναλυτικό πρόγραμμα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΠΕ

Ο αριθμός των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά ορίζεται σε 9 και θα συμπληρωθεί από αναπληρωματικούς εκπαιδευτικούς άλλων Διευθύνσεων σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής τους ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/6AGM0CO1JC στην Υπέυθυνη ΠΕ κ. Κιούπη Βασιλική μέχρι την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 στις 12 μ.μ.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Πρόσκληση

bicycleΤο Γυμνάσιο Αιαντείου Σαλαμίνας, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Εcomobility (Οικολογική Μετακίνηση) υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας,Έρευνας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει «ποδηλατοβόλτα» το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015 στις 10 π.μ. στο Αιάντειο. Σημείο εκκίνησης και τερματισμού έχει ορισθεί ο χώρος στάθμευσης , απέναντι από το Super market ΚΑΝΑΚΗΣ, ενώ η πορεία της «ποδηλατοβόλτας» θα είναι μέχρι το ΝΑΤΟ και πίσω (συνολική απόσταση περίπου ,4 χιλιομέτρων). Την ημέρα αυτή η ομάδα Ecomobility του σχολείου μας θα ενημερώσει τον κόσμο για τις προτάσεις της για τυχόν παρεμβάσεις στο νησί μας, ενώ παράλληλα θα συμπληρώνει ερωτηματολόγια για την διεξαγωγή στατιστικής έρευνας πάνω στο θέμα της οικολογικής μετακίνησης.

Μαζί μας θα έχουμε:

Τον Ποδηλατικό Όμιλο Σαλαμίνας «Ο Πρωτέας»
Το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
Την Τροχαία Σαλαμίνας
Τις Δυνάμεις Εθελοντών Σαλαμίνας
Το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Σαλαμίνας

Ημερίδα για τους σχολικούς κήπους των σχολείων
Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη

Η Διεύθυνση Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά (δια της Υπευθύνου ΠΕ), το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δραπετσώνας και Τροιζήνας – Μεθάνων, ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά (δια του Υπευθύνου ΠΕ) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:«Σχολικοί κήποι στα σχολεία του δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη» στις 30 Οκτωβρίου 2015 στο 3ο ΓΕΛ Νίκαιας (Ακροπόλεως 53, Νίκαια).

garden2Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων των σχολείων του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη και διοργανώνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου να υποστηρίξει τη δημιουργία σχολικών κήπων στα σχολεία της περιοχής του.

Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή ως την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 11 π.μ. ηλεκτρονικά στο σύνδεσμο: http://goo.gl/forms/QyNOx4K7YK

Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Εκπαιδευτικοί για συμμετοχή στην ημερίδα για τους σχολικούς κήπους του ΚΠΕ Δραπετσώνας σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας στις 23 Οκτωβρίου 2015

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Σεμινάριο
«Ομιλώντας Γεωλογικά»
ΚΠΕ Λαυρίου

kpe-lavriou

Η ΔΔΕ Πειραιά (δια της Υπευθύνου ΠΕ) σε συνεργασία με το ΚΠΕ Λαυρίου και τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά, Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Αν. Αττικής και Β/θμιας Εκπ/σης Β΄Αθήνας (δια των ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΕ) διοργανώνει διήμερο θεματικό σεμινάριο με θέμα «Ομιλώντας Γεωλογικά».

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2015 στις εγκαταστάσεις του ΚΠΕ Λαυρίου. Συγκεκριμένα μπορούν να λάβουν μέρος ως 14 εκπαιδευτικοί της ΔΔΕ Πειραιά. Όσοι επιθυμούν να το παρακολουθήσουν καλούνται να δηλώσουν ηλεκτρονική συμμετοχή στην Υπεύθυνη ΠΕ κ. Κιούπη Βασιλική μέχρι 26 Οκτωβρίου 2015 στις 12μμ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.
Το ΚΠΕ Λαυρίου θα καλύψει για όλους τους συμμετέχοντες από την διαχειριστική του επιτροπή καφέ, και κουλουράκια για τις δύο ημέρες του σεμιναρίου και την μετακίνηση στο πεδίο μελέτης. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν στον ξενώνα του ΚΠΕ Λαυρίου σε εξάκλινα ή τρίκλινα δωμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Θαλάσσια ρύπανση – Τι μπορώ να κάνω;» στις 8 Οκτωβρίου 2015 στο αμφιθέατρο του Πρότυπου ΓΕΛ Ιωνιδείου Σχολής.

Τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των ερευνητών του ΕΛΚΕΘΕ Δρ. Ζέρη Χριστίνας, Δρ. Στρογυλούδη Ευαγγελίας και Δρ. Ιωακειμίδη Χρήστου διαδέχτηκε η ζωντανή παρουσίαση της χρήσης της εφαρμογής «Marine Litter Watch» για την καταγραφή των απορριμμάτων στην παραλία της Φανερωμένης στη Σαλαμίνα από ομάδα μαθητριών του Γυμνασίου Αιαντείου υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Μαίρης Κανάκη.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ