3ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου
Το Δέντρο της Ζωής στο E2 Educator Exchange της Microsoft στη Βουδαπέστη

3lyk-kerats-04

To Future Class – Tree of Life είναι η περιβαλλοντική δραστηριότητα των εκπαιδευτικών Περιμένη Κυριάκου και Σταματίου Δήμητρας και των μαθητών του 3ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου. Το Δέντρο της Ζωής είναι μια δραστηριότητα σχεδιασμένη στο πλαίσιο «Διδασκαλία και Μάθηση για ένα Βιώσιμο Μέλλον» και ενσωματώνει τέσσερις βασικούς στόχους της UNESCO για τον 21ο Αιώνα: Βιοποικιλότητα, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Νερό, Βιώσιμος Τρόπος Συμπεριφοράς. Οι μαθησιακοί στόχοι της δραστηριότητας σχετίζονται με τις Δεξιότητες Ζωής του 21ου Αιώνα και η Διδακτική Μέθοδος – Future Class, που ακολουθείται είναι πρωτοποριακή, βασιζόμενη μεταξύ άλλων, στη Συνεργατική μέθοδο, σε βασικές ομάδες και ομάδες ειδικών, στο εργαλείο διαχωρισμού ομάδων, στη φθίνουσα καθοδήγηση και στη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Το Future Class – Tree of Life παρουσιάστηκε στο E2 Educator Exchange στη Βουδαπέστη. Το E2 Educator Exchange είναι η ετήσια εκδήλωση της Microsoft, «αφιερωμένη σε εκπαιδευτικούς όλου του κόσμου, μια γιορτή για τη καινοτομία στη διδασκαλία, όπου συμμετέχουν πρωτοποριακοί εκπαιδευτικοί με σπουδαία μυαλά και εκπληκτικές ιδέες», όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft.

Το E2 Educator Exchange της Microsoft σχεδιάστηκε για να δώσει σε πρωτοπόρους εκπαιδευτικούς από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να ακούσουν παγκόσμιους ηγέτες σε θέματα εκπαίδευσης, να συνδεθούν και να δικτυωθούν με άλλους εκπαιδευτικούς που εφαρμόζουν  καινοτόμες δράσεις στην τάξη τους καθώς και να εκπαιδευτούν σε σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι συνεδρίες και τα εργαστήρια, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δημιουργήθηκαν από εκπαιδευτικούς και απευθύνονταν σε εκπαιδευτικούς. Όλο το γεγονός μας ενέπνευσε και μας κινητοποίησε μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.
Στο Learning Marketplace παρουσιάστηκε η δραστηριότητά μας, η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον δεκάδων εκπαιδευτικών απ’ όλο τον κόσμο. Πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφτηκαν το περίπτερό μας ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τη δραστηριότητά μας και τον τρόπο εφαρμογής πρωτοποριακών ψηφιακών εργαλείων στη διδασκαλία μας.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τη διευθύντρια του παγκόσμιου προγράμματος εκπαίδευσης της Microsoft,  Eve Psalti, αλλά και από τον αντιπρόεδρο της Microsoft σε θέματα παγκόσμιας εκπαίδευσης, Anthony Salcito, με τους οποίους υπήρξε συνάντηση στην οποία παρουσιάσαμε τη μέθοδο διδασκαλίας μας, Future Class, αλλά και τη δραστηριότητά μας Tree of Life.
Στη δραστηριότητα του συνεδρίου Educator Challenge - Hack the Classroom μας δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστούμε με εκπαιδευτικούς από διάφορα μέρη του κόσμου. Στη δική μας ομάδα υπήρχαν εκπαιδευτικοί από τη Ρωσία, την Τυνησία, την Κορέα και το Βιετνάμ.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.